JuLiet Admin
Mesaj Sayısı : 113 Kayıt tarihi : 03/05/10 Yaş : 37 Nerden : iStanbuL
| Konu: WİLDCARD Konu Anlatımı Salı Mayıs 04, 2010 10:48 pm | |
| - Kod:
-
[color=red]* (yıldız) ? (Soru işareti) [/color][color=darkblue]* (yıldız) Başlayan, Biten ve içinde olan olarak kullanılır. [/color][color=cyan]Örnek;[/color] içinde JuLiet geçen nickler [color=cyan]Cevap ;[/color] *JuLiet* ? (Soru işareti) ; Tek bir karakter olarak kullanılır, yani her bir soru işaret bir karakter görevini üstlenir. [color=cyan]Örnek ; [/color][color=black]3[/color] karakterli nickler. [color=cyan]Cevap ;[/color] ??? [color=darkblue]Şimdi örneklerle daha detaylı anlatım..[/color] [color=cyan]JuLiet [/color]: Nicki JuLiet olan [color=cyan]Jul* :[/color] Nicki Jul ile başlayan [color=cyan]*iet :[/color] Nicki iet ile biten [color=cyan]???İet :[/color] ilk 3 harfi belli olmayan son 3 harfi iet olan toplam 6 harfli nickler [color=cyan]????? :[/color] Nick sayısı 6 olan nickler. [color=cyan]*JuLiet* :[/color] içinde JuLiet geçen nickler yani XXXJuLietXXx [color=darkblue]Tabi sadece nick olarak algılama.[/color] [color=red]Nedemiltik ; [/color][color=darkblue]Mask yani ident ve hostlarda da joker karakterleri kullanıyoruz[/color] [color=cyan]Örnek ;[/color] Eğitim kanalında hostunda help geçen nickleri görmek istiyorum ? [color=cyan]Cevap ;[/color] /who +ch #eğitim *help* " [color=cyan]Örnek ;[/color] kanalıma hostunda gencsite geçenlerin girmesini istemiyorum. [color=cyan]Cevap ;[/color] /mode #kanal +b [url=http://abracadabra.1forum.biz/mailto:*!*@*gencsite]*!*@*gencsite[/url]* [color=cyan]Cevap ;[/color] /mode #kanal +b [url=http://abracadabra.1forum.biz/mailto:*!*@*gencsite]*!*@*gencsite[/url]* [color=cyan]*gencsite* :[/color] içinde yaptık [color=cyan]yani *JuLiet* :[/color] içinde JuLiet geçen nickler yani XXXJuLietXXx [color=cyan]Örnek ;[/color] identi 9 haneli olan kullanıcılar kanalıma girmesin. [color=cyan]Cevap ;[/color] /mode #kanal +b *!?????????@* [color=darkblue]Yani yukarda yazdığım gibi wildcardları Mask Who komutu list komutunda kullanabiliyoruz. Ekstra bir bilgi vermek gerekirse [/color][color=cyan]Örnek ;[/color] nicki 5 haneden fazla olan kullanıcılar kanalıma girmesin yani 5 ve üzeri nicklere ban komutunu kullanıcaz. [color=cyan]Cevap ;[/color] /mode #kanal +b ????*!*@* [color=cyan]Cevap ;[/color] /mode #kanal +b ????4*!*@* [color=darkblue]wildcard'lara dikkat et 4 karakterden sonra ekledim.[/color] ????* bu şekilde kullanıldığında 5 ve üzeri nickleri yasaklamış oluruz. Burdaki *(yıldız) bu görevevi görüyor Tam tersi yıldız başta olsa idi 4 karakter ve aşağı karakterdeki nickler kanala giremeyecekti. yani ; /mode #kanal +b *????!*@* [color=cyan]Örnek ->[/color] Sunucu üzerindeki aktif olan kanallardan sadece 5 haneli olup, 3. hanesi ” a ” , son hanesi ” c ” olanları listelemek istiyorum. Komut nedir? - [color=cyan]Cevap ->[/color] /list #??a?c | |
|